můj život s Bohem a lidmi ...

Modlitba za sedm darů Ducha svatého

8. 6. 2008 17:20
Rubrika: Jak na Ducha Svatého? | Štítky: Duch sv.

Tuto modlitbu jsem dostala kdysi dávno v prváku od mé spolužačky. Dříve jsem se ji modlila každý den, ale poslední dobou se mi modlitby k Duchu svatému nějak množí, takže se k ní nedostanu tak často. Jsem přesvědčena, že jsem díky ní letos zvládla maturitu :-)) Možná, že vás někoho osloví ...

 

Příjď  Duchu moudrosti a osvěť můj rozum, aby stále jasněji poznával Kristovo učení, zapal mé srdce, abych se stále radovala z jeho velikosti a krásy, posilni vůli mou, abych podle něho stále dokonaleji žila.
Přijď  Duchu rozumu a nauč mě veškeré pravdě, abych alespoň trochu pochopila jaká je šíře a výše nekonečné moudrosti a vědomosti Boží.
Přijď  Duchu rady a nauč mne v každé životní situaci se správně rozhodovat pro to, co je ke cti a slávě Boží a co prospěje ke spáse mé duše.
Přijď  Duchu síly a posilni mou statečnost a odvahu, abych se nebála překážek a s Tvou pomocí vykonala, co Bůh od mně žádá.
Přijď  Duchu umění a nauč mne v každé životní situaci se správně rozeznat stupnici dober, abych pro dobra menší neodmítala stupnici dober vyšších, pro dobra hmotná dober duchovních.
Přijď  Duchu zbožnosti a prohlub ve mně synovskou důvěru v Boha, zdokonaluj ve mně můj pojem o modlitbě jako o rozmluvě s Bohem, abych se k Bohu obracela vždy ráda, upřímně a s největší důvěrou.
Přijď  Duchu bázně Boží a zbav mě všeho lichého strachu před pošetilými názory lidí, abych tím živěji pocítila strach před hříchem  a před vším, co odvádí od lásky k Bohu.
AMEN 
Zobrazeno 4288×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

Diky moc. I ja znam mnoho modliteb k Duchu sv.,ale tahle je opravdu dobre formulovana - prakticka. Skoda, ze nevis, odkud presne pochazi...

Jenda

Díky;)!

Veverrrka

Božíděcko, děkuji! Jestli se Ti nahromadily ještě nějaké další, můžeš je sem klidně dát...:-)Hezký večer!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková